UDZIEC JAGNIĘCY Z WARZYWAMI KORZENIOWYMI
W udziec jagnięcy wetrzyj sól i pieprz • Przyrumień go z każdej strony na patelni, na maśle i…
W udziec jagnięcy wetrzyj sól i pieprz • Przyrumień go z każdej strony na patelni, na maśle i…
Nadzienie z mielonego mięsa wieprzowo-wołowego możesz zastąpić farszem z mielonej dziczyzny i…
W tym przepisie można oczywiście wykorzystać inny makaron, a wszystkie składniki można po…
Obierz cebule i pokrój je na duże cząstki • Przyrumień je lekko w garnku na maśle • Wlej…
Do garnka włóż całą łopatkę jagnięcą, dodaj wodę, wino, czosnek, liście laurowe i…
Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…
Przyrumień polędwicę na maśle z czosnkiem, tymiankiem i jałowcem • Zapiekaj w piekarniku w…
Oczyść grzyby i pokrój je na kawałki równej wielkości • Pokrój pancettę w kostkę o boku…
Podziel kurczaka na części (udka, skrzydełka i piersi) • Zrumień mięso na oliwie •…
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie smaż na odrobinie masła, aż zmiękną •…
Przypraw mięso solą w płatkach • Włóż je wraz z tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem do…
Przekrój opłukane brukselki na pół, a jeśli są bardzo duże, podziel je na ćwiartki •…