KONFITOWANE MARCHEWKI Z SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ
Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…
Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…
Podziel kurczaka na części (udka, skrzydełka i piersi) • Zrumień mięso na oliwie •…
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie smaż na odrobinie masła, aż zmiękną •…
Przypraw mięso solą w płatkach • Włóż je wraz z tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem do…
Przekrój opłukane brukselki na pół, a jeśli są bardzo duże, podziel je na ćwiartki •…
KURCZAK: Posiekaj drobno pietruszkę i bazylię • Z korpusów kurczaków wytnij piersi,…
Seler, jak każda roślina okopowa, smakuje wyjątkowo jesienią. I choć pieczenie warzywa do…
SALSA ANANASOWA: Wymieszaj wszystkie składniki w misce i dopraw solą oraz pieprzem • Odstaw na…
CIASTO DOJRZEWAJĄCE: Wyrób ciasto na pizzę i odstaw do fermentacji na 24 godziny • Pizza…
Nie ma powodów, dla którego nie możemy łączyć ikry z daniami rybnymi. W tym daniu przybieramy…
Natrzyj zrazówkę tymiankiem, olejem rzepakowym, solą i pieprzem • Obsmaż mięso, a następnie…
Cytrynę pokrój w plastry • Posiekaj listki szałwii • Pierś kurczaka posyp solą i pieprzem,…