JAGNIĘCINA Z JABŁKIEM I CHRZANEM
Do garnka włóż całą łopatkę jagnięcą, dodaj wodę, wino, czosnek, liście laurowe i…
Do garnka włóż całą łopatkę jagnięcą, dodaj wodę, wino, czosnek, liście laurowe i…
Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…
Podziel kurczaka na części (udka, skrzydełka i piersi) • Zrumień mięso na oliwie •…
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie smaż na odrobinie masła, aż zmiękną •…
Przypraw mięso solą w płatkach • Włóż je wraz z tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem do…
Przekrój opłukane brukselki na pół, a jeśli są bardzo duże, podziel je na ćwiartki •…
KURCZAK: Posiekaj drobno pietruszkę i bazylię • Z korpusów kurczaków wytnij piersi,…
Seler, jak każda roślina okopowa, smakuje wyjątkowo jesienią. I choć pieczenie warzywa do…
SALSA ANANASOWA: Wymieszaj wszystkie składniki w misce i dopraw solą oraz pieprzem • Odstaw na…
CIASTO DOJRZEWAJĄCE: Wyrób ciasto na pizzę i odstaw do fermentacji na 24 godziny • Pizza…
Nie ma powodów, dla którego nie możemy łączyć ikry z daniami rybnymi. W tym daniu przybieramy…
Natrzyj zrazówkę tymiankiem, olejem rzepakowym, solą i pieprzem • Obsmaż mięso, a następnie…