SAŁATKA Z CZARNYM RYŻEM, TRUSKAWKAMI I FETĄ (Thermomix TM6, TM5)
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż migdały i rozdrobnij je 3 sekundy na obrotach 6…
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż migdały i rozdrobnij je 3 sekundy na obrotach 6…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…
Oczyść ośmiornicę • Gotuj ją do miękkości z warzywami, winem i przyprawami • Wyjmij…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…
BISZKOPT CZEKOLADOWY: Jajka ubij z cukrem na puszystą masę • Połącz masę z kakao, mieszając…
SŁONA MASA TOFFI – DZIEŃ 1: Usuń papierową etykietę z puszki mleka skondensowanego •…
Upraż migdały na patelni na średnim ogniu • Posyp je 150 g cukru pudru i mieszaj, aż cukier…
Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry •…
PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej…
W misce rozpuść w wodzie drożdże • Dodaj oliwę z oliwek, miód, pokrzywy i sól w…
Podsmaż szparagi na małym ogniu, aby ich nie przypalić. Może to trwać 7-10 minut w zależności…
Napełnij shaker lodem • Dodaj gin, likier imbirowy, sok z cytryny i cukier • Wstrząśnij…