JAJO GĘSIE Z MAJONEZEM LUBCZYKOWYM I SARDELAMI
Gotuj jajo gęsie 16-17 minut • Odstaw do ostygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż…
Gotuj jajo gęsie 16-17 minut • Odstaw do ostygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż…
Jajko w koszulce podajemy zazwyczaj na smażonym na maśle levain, ale można je także…
DŻEM RABARBAROWY: Obierz rabarbar i pokrój go na duże kawałki • Rozetnij laskę wanilii i…
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż migdały i rozdrobnij je 3 sekundy na obrotach 6…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…
Oczyść ośmiornicę • Gotuj ją do miękkości z warzywami, winem i przyprawami • Wyjmij…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…
Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry •…
PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej…
W misce rozpuść w wodzie drożdże • Dodaj oliwę z oliwek, miód, pokrzywy i sól w…
Podsmaż szparagi na małym ogniu, aby ich nie przypalić. Może to trwać 7-10 minut w zależności…
CIASTO MAŚLANE: Mąkę z cukrem pudrem przesiej do dzieży miksera • Posiekaj masło na drobną…