PSTRĄG Z OGNIA
BULION Z PSTRĄGA: Rybę wypatrosz, oczyścić z łusek i wytnij kręgosłup • Warzywa pokrój w…

BULION Z PSTRĄGA: Rybę wypatrosz, oczyścić z łusek i wytnij kręgosłup • Warzywa pokrój w…

Posiekaj migdały na duże kawałki i wymieszaj z zarodkami pszennymi, pestkami dyni, siemieniem…

OLEJ LAWENDOWY: Wszystkie składniki zmiksuj. KOMPRESOWANA KAPUSTA: Wszystkie składniki umieść w…

Nadzienie z mielonego mięsa wieprzowo-wołowego możesz zastąpić farszem z mielonej dziczyzny i…

Gotuj owoce na wolnym ogniu, aż będą miękkie • Przetrzyj masę owocową przez sitko i…

Oczyść brukselki • Zagotuj wodę z solą • Gotuj brukselki około 5 minut w osolonej wodzie, a…

Pokrój kapustę na kawałki, mniej więcej dwucentymetrowe • Morele pokrój w paski, posiekaj…

Obierz cebule i pokrój je na duże cząstki • Przyrumień je lekko w garnku na maśle • Wlej…

Do garnka włóż całą łopatkę jagnięcą, dodaj wodę, wino, czosnek, liście laurowe i…

NADZIENIE Z SERKA KREMOWEGO I ORZECHÓW WŁOSKICH: Upraż orzechy • Dodaj je do pozostałych…

Kiszona cebula doskonale pasuje do kanapki z rostbefem, do kotleta mielonego albo do niedzielnej…

Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…