PSTRĄG Z OGNIA
BULION Z PSTRĄGA: Rybę wypatrosz, oczyścić z łusek i wytnij kręgosłup • Warzywa pokrój w…
BULION Z PSTRĄGA: Rybę wypatrosz, oczyścić z łusek i wytnij kręgosłup • Warzywa pokrój w…
Posiekaj migdały na duże kawałki i wymieszaj z zarodkami pszennymi, pestkami dyni, siemieniem…
OLEJ LAWENDOWY: Wszystkie składniki zmiksuj. KOMPRESOWANA KAPUSTA: Wszystkie składniki umieść w…
Nadzienie z mielonego mięsa wieprzowo-wołowego możesz zastąpić farszem z mielonej dziczyzny i…
Gotuj owoce na wolnym ogniu, aż będą miękkie • Przetrzyj masę owocową przez sitko i…
Oczyść brukselki • Zagotuj wodę z solą • Gotuj brukselki około 5 minut w osolonej wodzie, a…
Pokrój kapustę na kawałki, mniej więcej dwucentymetrowe • Morele pokrój w paski, posiekaj…
Obierz cebule i pokrój je na duże cząstki • Przyrumień je lekko w garnku na maśle • Wlej…
Do garnka włóż całą łopatkę jagnięcą, dodaj wodę, wino, czosnek, liście laurowe i…
NADZIENIE Z SERKA KREMOWEGO I ORZECHÓW WŁOSKICH: Upraż orzechy • Dodaj je do pozostałych…
Kiszona cebula doskonale pasuje do kanapki z rostbefem, do kotleta mielonego albo do niedzielnej…
Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…